Τεχνική κατάδυση

 

Ο όρος «Τεχνική κατάδυση» χρησιμοποιείται για να περιγράψει την υψηλού επιπέδου πειθαρχεία η οποία απαιτείται σε διάφορες μορφές κατάδυσης οι οποίες εξασκούνται εδώ και πολλά χρόνια.

 

Η σπηλαιοκατάδυση και η ναυαγιοκατάδυση είναι δύο μορφές αυτού του είδους.

 

 

Ο όρος αυτός επινοήθηκε από τον Michael Menduno και αναφέρεται στις τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους αυτοδύτες προχωρημένου επιπέδου για να εκτελέσουν προφίλ κατάδυσης τα οποία θεωρούνται «σχετικά ακραία» από τους περισσότερους ερασιτέχνες αυτοδύτες.

Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που οι καταδύσεις αυτές εκτελούνται για λόγους αναψυχής είναι στην ουσία ερασιτεχνικές. Ο διαχωρισμός των όρων εδώ γίνεται καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς αλλά και για λόγους διδακτικής σαφήνειας.

 

Επομένως η "τεχνική κατάδυση", όπως ορίζεται από την ANDI περιλαμβάνει: "Οποιαδήποτε κατάδυση η οποία απαιτεί προγραμματισμένες στάσεις αποσυμπίεσης ή τη χρήση περισσότερων από δύο μιγμάτων αερίων".

Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβουμε στον ορισμό αυτό τις καταδύσεις οι οποίες υπερβαίνουν τα 40 μέτρα για το λόγο ότι οι καταδύσεις αυτές απαιτούν αποσυμπίεση όπως και τις καταδύσεις οι οποίες περιλαμβάνουν διείσδυση είτε σε ναυάγια είτε σε σπηλιές καθώς απαιτούν εξειδικευμένη εκπαίδευση και μεγάλη πειθαρχεία ανεξάρτητα από το βάθος. Είναι γεγονός ότι αυτή είναι μία ευρεία έννοια του όρου. 

 

Όταν όμως ολοκληρώσετε το πρόγραμμα Technical SafeAir Diver©  (TSD-L3) της ANDI, όπου θα αποκτήσετε τις απαραίτητες ικανότητες και γνώσεις θα μπορέσετε να αποκτήσετε μία ξεκάθαρη οπτική. 

 

Αναζητώντας την κατάλληλη εκπαίδευση κάνετε το πιο σημαντικό βήμα για την απόκτηση των απαραίτητων ικανοτήτων για τη διεξαγωγή ασφαλών καταδύσεων. 

 

Οι εκπαιδευτές της ANDI θα σας βοηθήσουν και θα σας καθοδηγήσουν ώστε να αναπτύξετε την κατάλληλη νοοτροπία και προσέγγιση αυτής της καινούριας καταδυτικής περιπέτειας. Υπάρχουν τώρα πολλές νέες καταδυτικές προκλήσεις μπροστά σας και η ANDI θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε σε αυτές.

 

 

 

Η ANDI δεσμέυεται να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της καταδυτικής εκπαίδευσης και να σας παρέχει πάντα ολοκληρωμένη εκπαίδευση χωρίς παραλείψεις και συντομεύσεις. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε προγράμματα για όλα τα επίπεδα της κατάδυσης και κάποιοι από εσάς θα προχωρήσετε στα "Exploration L4 & L5" προγράμματα μας για Extended-Range, Tri-Mix και Closed-Circuit Rebreather

 

Αυτή είναι μόνο η αρχή μιας καινούριας υπέροχης καταδυτικής περιπέτειας και έχετε ξεκινήσει κάνοντας τη σωστή επιλογή επιλέγοντας την ANDI.