REBREATHER, Καταδυθείτε στο ΜΕΛΛΟΝ!!!

Οι νέες σημαντικές ανακαλύψεις ανοίγουν καινούργιους ορίζοντες:

Η τεχνολογία των Rebreathers προηγείται πραγματικά, αυτήν των ανοικτών κυκλωμάτων scuba.

Το αρχικό εμπόδιο για την διάδοση της χρήσης κλειστής τεχνολογίας κυκλωμάτων, ήταν λόγω της εύκολης λειτουργίας και αξιοπιστίας των ανοικτών κυκλωμάτων scuba.

Τα μηχανικά ημί-κλειστα Rebreathers (SCR) έχουν μπει στην ψυχαγωγική αγορά αρκετά χρόνια, αλλά δεν έχουν λάβει την αναμενόμενη αποδοχή. Τα SCR δεν έχουν προσφέρει ακόμα ουσιαστικό όφελος στον τομέα της αγοράς τους, έναντι των ανοικτών κυκλωμάτων scuba.

 

 

Η αυξανόμενη πρόοδος, που επιτυγχάνετε στην κατασκευή των υπολογιστών και των επιμέρους ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, δίνουν πλέον την δυνατότητα με ασφάλεια, να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε το μίγμα ενός εισπνεόμενου αερίου !!!

Τα Rebreathers (CCR) κλειστού κυκλώματος είναι πλέον έτοιμα και αξιόπιστα για μια ευρεία διάδοση στην καταδυτική κοινότητα της τεχνικής κατάδυσης, λύνοντας πολλά προβλήματα στους technical δύτες, προσφέροντας  αυξημένη ασφάλεια, επάρκεια  και οικονομία στα εισπνεόμενα αέρια που θα χρησιμοποιηθούν για τις βαθιές καταδύσεις.

Είναι πεποίθηση μας ότι το ανοικτό κύκλωμα κατάδυσης θα αντικατασταθεί από το κλειστό κύκλωμα κατάδυσης σε όλη την καταδυτική βιομηχανία.

Αυτό είναι κατανοητό όταν κάποιος εξετάσει τα δραματικά πλεονεκτήματα απόδοσης που προσφέρονται από τις νέες αυτές συσκευές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πλεονεκτήματα eCCR/mCCR έναντι των ανοικτών κυκλωμάτων Scuba     

 1. 30-50 φορές μεγαλύτερη αποδοτικότητα χρησιμοποίησης αερίου! Επιτρέπει Ώρες χρόνου βυθού, μόνο με 425-850 λίτρα του αερίου που καταναλώνεται.  

 2. Ουσιαστικά μικρότερο, ελαφρύτερο φορτίο που αυξάνει την ελευθερία των κινήσεων. Η κατάδυση γίνεται ευκολότερη και λιγότερο αγχωτική για τους μικρόσωμους δύτες, επειδή μειώνετε δραματικά, η φόρτωση κυλίνδρων για τις μεγάλες σε διάρκεια καταδύσεις.

 3. Η επαν-αναπνοή του ίδιου αερίου, συντηρεί τη θερμοκρασία του σώματος αυξάνοντας την άνεση των δυτών σε πιο κρύο περιβάλλον, επιτρέποντας ταυτόχρονα, μεγαλύτερες καταδύσεις σε χρόνο.

 4. Η επανακυκλοφορία της αναπνευστικής υγρασίας μειώνει την αφυδάτωση των δυτών, ένας πρωταρχικός παράγοντας προδιάθεσης σε DCI.

 5. Ο αυτοματοποιημένος (σταθερός) σε πραγματικό χρόνο, συνδυασμός (μίξη) των εισπνεόμενων αερίων,  επιτρέπει το άριστο μίγμα αερίου αναπνοής σε όλα τα βάθη. Οι υποχρεώσεις αποσυμπίεσης μειώνονται κατά πολύ. 

 6.  Η μη δημιουργία φυσαλίδων από την συσκευή και η μη ύπαρξη θορύβου, επιτρέπει την στενή επαφή του δύτη με την θαλάσσια ζωή.  

 

Η ANDI, πρώτη στην γραμμή ανάπτυξης των Rebreathers.

Η ANDI προκύπτει ως η κύρια πηγή γνώσεων για την νέα αυτή τεχνολογία (στα προϊόντα συστημάτων Rebreathers για την ψυχαγωγική αγορά). Έχοντας διάδοση πρώτη την χρήση των αερίων αναπνοής EAN στην καταδυτική κοινωνία, καθιερώνοντας πρότυπα κατάδυσης, για την ασφαλή χρήση και τον χειρισμό των EAN. Η ANDI είναι πάλι στην πρώτη γραμμή, για την ανάπτυξη των Rebreathers.

Για την εξέλιξη των συστημάτων CCR, η ANDI έχει συνεργαστεί στενά με την Oceanic \ Pelagic, Drägger, κλπ., για την ανάπτυξη, νέων επαναστατικών κλειστών κυκλωμάτων. Το προσωπικό της ANDI έχει εκτελέσει εκτενές έρευνες πάνω στις συσκευές και έχει κάνει προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των  νέων αυτών προϊόντων.

 

Ποιος χρειάζεται τα συστήματα Rebreather;

Για πολλούς δύτες, τα ανοικτά κυκλώματα scuba (αναφέρονται ως "OCS") θα συνεχίσουν να ικανοποιούν τις ανάγκες και τους στόχους της κατάδυσης τους.

Η απάντηση σε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε, είναι μια σειρά από ερωτήσεις, όπως:

 • Εκεί που πρόκειται να καταδυθείτε με το "OCS" μήπως δεν σας επιτρέπει να κάνετε ότι θέλετε?
 • Πόσο περισσότερο χρόνο κατάδυσης θέλετε ?  και σε ποιο βάθος ?
 • Πόση πρόσθετη εκπαίδευση είστε πρόθυμοι να κάνετε ?
 • Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τα οφέλη που προσφέρονται από τα συστήματα CCR  Rebreather, δικαιολογούν την διαφορά δαπανών σε σχέση με το “OCS” ;

Κάθε δύτης πρέπει να κάνει την δική του αξιολόγηση σε σχέση με τις ανάγκες του, για τα διάφορα πλεονεκτήματα απόδοσης και ασφάλειας στη νέα τεχνολογία Rebreathers.

Καθώς περνάει ο χρόνος και η ποσότητα παραγωγής των συσκευών αυξάνεται, οι δαπάνες θα μειωθούν  και η πόρτα της νέας τεχνολογίας θα ανοίξει για περισσότερους δύτες που θα μπορούν πλέον να γευτούν την εμπειρία της "silent κατάδυσης".

Δεν είναι τόσο το ερώτημα για το εάν θα αγκαλιάσετε αυτήν την καινοτομία των συστημάτων κατάδυσης αλλά το πότε……..?

 

Εκπαίδευση Rebreather διαθέσιμη από την ANDI:

 • Ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων για τα Rebreathers προσφέρεται ήδη από την ANDI.
 • Συγκεκριμένες πιστοποιήσεις εκδίδονται για κάθε σύστημα Rebreather, δεδομένου ότι το κάθε σύστημα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά γνωρίσματα και μεθόδους λειτουργίας.
 • Η προηγούμενη εκπαίδευση που απαιτείται για οποιαδήποτε από αυτά τα μαθήματα είναι το     "Complete SafeAir User" για τα SCR και το "Technical SafeAir Diver" για τα CCR, από τη στιγμή που το εισπνεόμενο αέριο είναι ένα μίγμα με οξυγόνο η και ενός άλλου αδρανού αερίου ή αερίων.

Προϋπόθεση για την αγορά των συστημάτων Rebreather, που προσφέρονται από τα Facility’s της ANDI, είναι η απαραίτητη γνώση, οι διαδικασίες ασφάλειας των συστημάτων και το επίπεδο εμπειρίας που έχει ο κάθε δύτης, προϋποθέσεις που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από οποιοδήποτε κομμάτι του καταδυτικού εξοπλισμού.

Αυτή η σειρά μαθημάτων δεν προορίζεται για  αυτοδίδακτους  ή μελέτη από το σπίτι με την βοήθεια οπτικοαουστικών πολυμέσων, γι’ αυτό τον λόγω απαιτείται η εκπαίδευση-πιστοποίηση του δύτη.

 

Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μαθαίνουν με το να πράττουν.

Το κυρίως θέμα είναι να σας δοθούν οι πληροφορίες που πρέπει......................